Απολογισμός φετινής δράσης

CF_POSTER_cropped_slogan

Έχουν μείνει λίγες μέρες μέχρι το 2ο Φεστιβάλ των Κοινών και σας παρουσιάζουμε το απολογισμό της φετινής μας δράσης:

– 6 Σεπτεμβρίου 2013 προβολές από το 1ο Σκανδιναβικό φεστιβάλ ταινιών με άδειες Creative Commons.

– 13 Οκτωβρίου 2013  παρουσίαση στο 2ο Φεστιβάλ αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στην Αθήνα

– 24 Νοεμβρίου 2013 παρουσίαση του Φεστιβάλ των Κοινών στην Μπιενάλε της Αθήνας.

– 1 Φεβρουαρίου 2014 Εκδήλωση για την δημιουργία κοινού εξοπλισμού και και κοινών δομών υποστήριξης ανοικτών φεστιβάλ

– 15 Φεβρουαρίου 2014 δημιουργία σπορείου καλοκαιρινών φυτών με την τοπική ομάδα Πελίτι στον Πύργο Μονοφατσίου νομού Ηρακλείου.

– 9 Μαρτίου 2014 εκδήλωση φωτογραφίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά για την wikipedia

– 30 Μαρτίου 2014 συλλογική κουζίνα ενίσχυσης της 2ης γιορτής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων  σε συνεργασία με το συνεργατικό καφενείο Ορτακιά και το Πελίτι Ηρακλείου.

– 5,6 Απριλίου 2014 συμμετοχή στη 2η ετήσια γιορτή σπόρων απο την ομάδα Πελίτι Ηρακλείου

– 7 Απριλίου 2014 Παρουσίαση του Φεστιβάλ στο P2P Lab στα Ιωάννινα για την εκδήλωση Ανοικτές τεχνολογίες κοινότητες γνώσης και πόλη

– 30 Απριλίου παρουσίαση του Φεστιβάλ των Κοινών και συζήτηση με την ομάδα 16 beaver group της Νέας Υόρκης.

– 2,3,4 Μαΐου 2014 έκθεση προβολής βίντεο με άδειες creative commons  στον ανοιχτό χώρο τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος

– 8 Μαΐου 2014 Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η γνώση ως κοινό αγαθό” του Ηλία Μαρμαρά σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ θα γίνουν 24 ομιλίες και 9 εργαστήρια καθώς και μια πρώτη συνάντηση των ομάδων με θέμα “Οικοδομώντας τη συμμαχία των κοινών”.

Ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ είναι περίπου 2000€ τα οποία ευελπιστούμε να προέλθουν από την καμπάνια χρηματοδότησης crowdfunding στην οποία μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί από 1€ απλός με τη χρήση μιας κάρτας (δεν απαιτείται λογαριασμός στη πλατφόρμα χρηματοδότησης ή στο Paypal).

Σας περιμένουμε να αξιολογήσετε τη δράση μας και το Φεστιβάλ και να συνεχίσουμε μαζί να δημιουργούμε και να διαχειριζόμαστε περισσότερα Κοινά!

2 thoughts on “Απολογισμός φετινής δράσης”

  1. υπάρχει κάποιο υλικό για όσους δεν τα καταφέραμε να έρθουμε; ίσως τα καταφέρουμε να συμβεί ένα παρεμφερες φεστιβαλ τον ιούνιο 20/6 – 23/6 (στη γιορτη της ουτοπίας) στο σπήλι θα χαρούμε πολύ να συμβάλλετε

    1. Καλησπέρα σας,
      σύντομα θα δημοσιεύσουμε το υλικό των παρουσιάσεων, αρχικά τα αρχεία, και μετά και τα βίντεο με τις ομιλίες αλλά το 2ο μπορεί να καθυστερήσει λίγο. Για το φεστιβάλ σας βεβαίως και μας ενδιαφέρει, μπορείτε να στείλετε περισσότερες πληροφορίες στο email μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Ευχαριστούμε

Comments are closed.