Δημιουργώντας Κοινά: Φωτογραφίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Στο Φεστιβάλ των Κοινών, αναγνωρίζουμε την αξία που έχει η μεγαλύτερη ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς και το ότι όλη αυτή η αξία δίνεται από τους ίδιους τους χρήστες της, μιά και σε αυτούς οφείλεται όλο το περιεχόμενο που βρίσκεται εκεί, και που συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσεται.

Θέλοντας λοιπόν κι εμείς να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής Βικιπαίδεια, η επόμενή μας προ-φεστιβαλική δράση είναι ένας μαραθώνιος φωτογράφισης μνημείων στην πόλη του Ηρακλείου, αυτή την Κυριακή, 9 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

  • 9:30 συναντιόμαστε για πρωινό καφεδάκι στο συνεργατικό καφενείο Ορτακιά, όπου και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα με τα σημεία-στόχους που θα αναλάβει ο κάθε φωτογράφος.
  • 10:00 ξεκινάει ο μαραθώνιος φωτογράφισης από τους ταλαντούχους φωτογράφους μας!
  • 13:30 επανερχόμαστε στην Ορτακιά με τις φωτογραφίες μας, όπου θα ακολουθήσει training για γνωριμία με το περιβάλλον εργασίας της Βικιπαίδεια, καθώς και με τις άδειες Creative Commons.
  • 16:00 ολοκληρώνεται το training και αποχαιρετιζόμαστε ρίχνοντας τις επόμενες ιδέες μας για ανάλογη φωτογράφιση στο τραπέζι!
  • Την επόμενη μέρα η Βικιπαίδεια θα είναι πιο πλούσια σε υλικό, εμείς σε εμπειρίες και ο κόσμος σε γνώση 🙂

Σχετικό Facebook Event

Σημείωση:

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia (προφέρεται /ˌwiːkiˈpiːdiə/ ή /ˌwɪkəˈpiːdiə/) είναι μία πολυγλωσσική δικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου. Το όνομα Wikipedia είναι μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις wiki (ένα είδος συλλογικού ιστότοπου) και εγκυκλοπαίδεια. Τα λήμματα της Βικιπαίδειας παρέχουν συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε σχετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες.

Η Βικιπαίδεια γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί λήμματα , απλώς πατώντας στη σύνδεση επεξεργασία που εμφανίζεται στην κορυφή της κάθε σελίδας. Από την ίδρυσή της το 2001, η Βικιπαίδεια έχει μεγαλώσει ραγδαία σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους αναφοράς στο Web, προσελκύοντας τουλάχιστον 684 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως το 2008. Υπάρχουν πάνω από 75.000 ενεργοί συνεισφέροντες που εργάζονται σε περισσότερα από 30.000.000 λήμματα σε περισσότερες από 250 γλώσσες.