Δημιουργώντας κοινά αγαθά για εκδηλώσεις

Commons Festival_Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις_Γρανάζι Η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ των Κοινών που θα γίνει για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο στις 9,10,11 Μαΐου, στα πλαίσια των ενοτήτων α)δημιουργία κοινών αγαθών και β) διαχειριση κοινών αγαθών καλεί όλες τις ομάδες που διοργανώνουν εκδηλώσεις και φεστιβάλ, σε μια συνάντηση για να συζητήσουμε την προοπτική της δημιουργίας ενός κοινού εξοπλισμού και την δημιουργία κοινών δομών προσφοράς υπηρεσιών για τη κάλυψη αναγκών που έχουμε όσον αφορά τις παραπάνω διοργανώσεις.
Η πρόταση αφορά την καταγραφή εξοπλισμού που έχουν οι διάφορες ομάδες και θέλουν να τον διαχειριστούν από κοινού με άλλους καθώς και την αγορά νέων υλικών για τον ίδιο σκοπό. Ουσιαστικά θα θέλαμε να μειώσουμε το χρόνο και τον κόπο αναζήτησης εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της οργάνωσης των φεστιβάλ αλλά και και την δυνατότητα να έχουμε τα υλικά ώστε να μπορούμε να κάνουμε καλύτερες εκδηλώσεις.
Επιγραμματικά αναφέρονται οι κατηγορίες εξοπλισμού:
κουζίνα-μπαρ (μαγειρικά σκεύη,πιάτα,ποτηριά,κουζίνα,ψυγεία,καταψύκτες κ.α)
Τραπέζια καρέκλες πάγκοι κιόσκια,ταμπλό
Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός (φώτα,πολύμπριζα κ.α.)
Ηλεκτρονικά (μικροφωνική,ηχεία,προτζεκτορες,οθόνες κ.α.)

κατηγορίες υπηρεσιών
1. δομή επικοινωνίας
2. δομή καταγραφής (βίντεο,φωτογραφία)
3. δομή χρηματοδότησης (crowdfunding,κουζίνες ενίσχυσης,κοινό ταμείο)
4. δομή προβολής και διαφήμισης
5. δομή για φιλοξενία επισκεπτών
6 .δομή για μεταφορές μετακινήσεις.

Όσες ομάδες η και άτομα ενδιαφέρονται να ξεκινήσουμε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να έρθουν σε μια πρώτη συνάντηση το Σαββάτο 1η Φεβρουαρίου στο πολυχώρο γρανάζι Βικέλας 35 (συνέχεια 1821) Ηράκλειο Κρήτης.