Απολογισμός προφεστιβαλικής εκδήλωσης Ηρακλείου

Την τρίτη χρονιά παρουσίας μας στο Ηράκλειο επιλέξαμε να διοργανώσουμε ένα διήμερο με κεντρικό θέμα την “Ανάπτυξη δομών συνεργασίας για τα κοινά”. Για το σκοπό αυτό καλέσαμε μέλη από δυο διεθνώς αναγνωρισμένα έργα το FLOK society project και την Cooperativa Integral Catalana.

IMG_1377
Η παρουσίαση της CiC
Photo license under CC-BY-NC-ND

Ομάδες από το Ηράκλειο αλλά και από το Ρέθυμνο και τα Χανιά είχαν την ευκαιρία πριν κατά την διάρκεια αλλά και μετά την εκδήλωση να συζητήσουν, να τους παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ν ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με την αυτοργανωση την συνεργατικότητα την αλληλεγγύη και τα κοινά.

IMG_1413
Ο John Restakis μιλάει για τη συνεργατική οικονομία και τα κοινά.
Photo license under CC-BY-NC-ND

Το πιο σημαντικό στοιχείο που παρουσιάστηκε ήταν ότι ένα δίκτυο, μια κοινότητα, μια ομάδα θα πρέπει να διαμορφώσει τον σχεδιασμό της και να τον υλοποιήσει λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες,τις άξιες,τους σκοπούς όλων των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα να αναζητηθεί από όλους μαζί ποιος είναι ο κοινός τόπος μέσα στον οποίο αυτά θα πραγματοποιηθούν.

Επίσης τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για μεθοδολογία και πλάνο καθώς και αξιοποίηση των εμπειριών και της γνώσης που υπάρχουν σε ανάλογες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

IMG_1433
Καταγράφοντας ανάγκες, αξίες κ.α. στη διάρκεια του εργαστηρίου που μας έκαναν από τη CiC.
Photo license under CC-BY-NC-ND

Μέσα από τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια γεννήθηκε η ανάγκη από άτομα και ομάδες του Ηράκλειου να συγκροτήσουν μια πρωτοβουλία που θα διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός ανοικτού δικτύου συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας. Το πρώτο ανοικτό κάλεσμα είναι για τις 12 Ιουνίου, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Από την καρδιά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική ομάδα της Αθήνας που έδωσε την ευκαιρία στο Φεστιβάλ των Κοινών να ταξιδέψει μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε.

Members of the Heraklion organizing team with participants, FLOK & CiC members
Συμμετέχοντες από το FLOK & CiC μαζί με κάποιους από τη οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ στο Ηράκλειο.
Photo license under CC-BY-NC-ND

 

Οικονομικός απολογισμός προφεστιβαλικής Ηρακλείου.

Πιστοί στις αρχές της ανοικτότητας δημοσιεύουμε και φέτος τα οικονομικά δεδομένα της εκδήλωσης.

Έξοδα

  • Εισιτήρια 640 €
  • Αφισσες 30 €
  • Κουζίνα 150 €
  • Σύνολο 820 €

Έσοδα

  • Απόθεμα 2014 300 €
  • Δωρεές- Συλλογική κουζίνα 550 €
  • Σύνολο 850 €

Πλεόνασμα 30 €